ЗАПОЧВА ХIХ ИЗДАНИЕ НА „ЗЛАТНА ПРАСКОВА“ В СЕЛО ГАВРАИЛОВО

...
27.07.2021 / 16:03

В село Гавраилово от днес започва 19-ото издание на „Златна праскова“. Всяка година събитието се провежда в края на юли на площада на селото, като в него се включват производители на праскови от цялата страна. Официалното откриване ще се състои на 29 юли, четвъртък, от 10 часа пред сградата на читалището.

И тази година, в дните от 27 до 29 юли, жителите и гости на празника ще имат възможност да се насладят на богата фолклорна програма, включваща детско музикално и танцово изкуство, както и конкурсите Мини Мис и Мини Мистър, най-бързо ядене на праскови, правене на компот от праскови, най-бърза и качествена заготовка на праскови, конкурс за обреден хляб и др. Освен това ще могат да разгледат изложба на сортове праскови, на рисунки и тематични фотоснимки, да присъстват на демонстрация на нова техника и др.

Организатори са Министерството на земеделието, храните и горите, Община Сливен, кметство Гавраилово, читалище „Слънце – 1928“-с. Гавраилово, Институт по овощарство – Пловдив, Организация на производители на праскови „Българска праскова“ ООД, Национална служба за съвети в земеделието.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев