НАД 100 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПРИЛОЖЕНИ НА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ОТ 12 ДО 18 ГОДИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
26.07.2021 / 14:50

Над 100 дози ваксини са приложени на деца и младежи на възраст от 12 до 18 години в област Сливен, съобщиха от областната администрация. Данните са за периода след 3 юли, когато по указания на здравното министерство в обхвата на имунизационната кампания бе включена и тази възрастова група. Ваксини срещу COVID-19 на лица от 12 до 18 години се поставят от общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Задължително е родителите да заявят своето информирано съгласие. Отново по указания от МЗ, използват се само иРНК-ваксини, уточниха от Регионалната здравна инспекция.

 

От 19 до 25 юли са поставени 930 дози в област Сливен. Част от имунизациите са извършени от мобилни екипи, по заявка на кметовете и кметските наместници в пет новозагорски и две твърдишки села.

 

През изминалата седмица заболеваемостта в област Сливен отново е по-ниска от средната за страната. Регистрирани са 6 нови случая на коронавирусни инфекции. Излекувани са 8 души. За съжаление, пациентка на 79 години с COVID-19 и придружаващи заболявания изгуби битката с вируса.

 

„Въпреки ниската заболеваемост, по мнение на медицинските специалисти е необходимо да се подготвим, като посрещнем защитени есенно-зимния сезон. Активната ваксинационна кампания продължава, графиците с работното време на пунктовете са публикувани в сайта на РЗИ и на областната администрация. Призовавам желаещите да не отлагат имунизирането си“, каза областният управител Минчо Афузов.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев