В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАПОЧВА РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ ВАКСИНАЦИЯТА

...
28.05.2021 / 20:38

Областният управител Минчо Афузов проведе среща с директора на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова и заместника й д-р Николина Иванова. Целта на срещата бе да се обсъди хода на ваксинационната кампания.

 

По данни на РЗИ, към момента близо 20 на сто от населението е обхванато в имунизационния процес. За да бъде постигнат колективен имунитет и контрол над COVID-19, е необходимо над 70 процента от населението да бъде ваксинирано. Здравните власти отчитат, че в някои от най-гъсто населените квартали липсва интерес към поставянето на ваксини срещу заболяването, вероятно заради липса на достатъчна информираност. За целта на 8 юни от 10 часа е планирана среща с актива на кв. „Надежда“ – бизнесмени, лидери на неформални групи, пастори. На срещата здравните специалисти ще направят разяснения какво представляват ваксините, защо е необходимо да бъдат поставени, какви са ползите от това за здравето на семействата и близките.

 

Здравните власти подчертават, че най-подходящото време за поставяне на ваксина срещу COVID-19 е сега, през летните месеци. Това ще позволи в навечерието на есенно-зимния сезон гражданите да имат изграден имунитет и да са защитени. РЗИ разполага с достатъчни количества от всички видове иРНК и векторни ваксини.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев