758 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

...
20.05.2021 / 17:03

През изминалото денонощие са ваксинирани 758 жители на област Сливен, съобщиха от областната администрация. С тях броят на ваксинираните, от началото на кампанията досега, достигна 22 894 души, като 8 699 са получили втора игла и при тях имунизационният процес е завършен. В момента областта разполага с всички, разрешени в страната, векторни и РНК ваксини. Поставянето става в кабинетите на общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове. Продължават записванията на желаещите чрез електронната платформа на МЗ.

 

През последните дни броят на заболелите рязко спада. През последното денонощие с COVID-19 са новодиагностицирани 11 души. Повечето от тях са се заразили в семейни огнища. Излекувани са 36 души или над три пъти повече от новозаболелите. От 16 май насам за поредно денонощие няма починали пациенти.

 

Матурите се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки. До момента е карантиниран само един гимназист - като контактен на болен. Той също ще положи матурата си при противоепидемични мерки, определени от МЗ и МОН.

 

Правилното носене на предпазните маски за лице в закрити площи и редовната дезинфекция доказано ограничават риска от разпространение на коронавирус.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев