XIV НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

...
05.05.2021 / 14:43

На 8. май 2021 г. в Сливен ще се проведе националния кръг на XIVНационална олимпиада по гражданско образование.

Домакин на престижното събитие е СУ „П. К. Яворов“ – гр. Сливен.

Националната олимпиадата по гражданско образование има за цел да изгради и развие граждански умения и нагласи сред учениците; да стимулира тяхното отговорно поведение в обществения живот; да им предостави възможност за творческа изява и развитие на практически умения и компетентности в областтана гражданското образование.

Организацията и провеждането на олимпиадата по гражданско образование се осъществява от Министерство на образованието и науката съвместно с Регионално управление на образованието – Сливен и СУ „П. К. Яворов“ – гр. Сливен.

Със заповед на министъра на образованието и науката еутвърдена Националнакомисия, в която се включват преподаватели от висши училища, експерти и учители. Председател на националната комисия е проф. д-р Христо Тодоров, преподавател в департамент „Философия и социология“ в Нов български университет.

Във връзка с предприетите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19, класираните за участие ученици от първа и втора възрастова група на националния кръг на олимпиадата, ще представят и обосновават допуснатите до националния кръг проекти чрез електронна платформа Teams по график, определен от Националната комисия.

Участниците от трета възрастова група ще аргументират писмено гражданска позиция по определен казус в рамките на до 2 (два) астрономически часа.

На учениците от XII клас, получили оценка отличен (6,00) от националния кръг наолимпиадата, Министерство на образованието и науката издава документ, удостоверяващ статута им на лауреати нанационалната олимпиада.

Тази година в надпреварата ще се включат 86 ученици от 20 области в България (Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, Стара Загора, Хасково, Шумен).

Традиционно, представянето на учениците от Сливен в този престижен форум е повече от достойно. През годините, нашите участници многократно са завоювали лауреатски и призови места.Радостни сме да съобщим, че класирани за участие в националния кръг на олимпиадата по гражданско образование тази годинаса учениците: Стефан Стоянов и Димитър Мутафчиев, от 7. клас на СУ „П.К.Яворов“ – Сливен, Йоана Иванова от 9. клас, Даниел Чираков и Христина Димитрова от 12. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен и Йоана Колева от 12. клас от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен.

На всички тях пожелаваме успех! Вярваме, че с представянето си ще ни донесат нови поводи за гордост!

 

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - СЛИВЕН

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев