ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА ФЕСТИВАЛЪТ НА ДЕТСКАТА КНИГА В СЛИВЕН ЩЕ СЕ СЪСТОИ МЕСЕЦ ПО-КЪСНО - ОТ 9 ДО 12 ЮНИ

...
05.05.2021 / 14:34

Заради пандемията Двадесет и третото издание на Националния фестивал на детската книга /НФДК/ в Сливен ще се състои месец по-късно - от 9 до 12 юни, съобщи директорката на РБ „Сава Доброплодни“ Росица Петрова.

Традиционно културното събитие се провежда през май, но заради съществуващите ограничения за масови прояви, във връзка с опасността от разпространението на коронавируса, организаторите го отложиха за юни. „Съобразили сме се с всички изисквания за безопасно провеждане на фестивала“, уверява Петрова.

В рамките на на НФДК се връчва Националната награда “Константин Константинов” за принос в книгоиздаването за деца през предходната година в четири категории: голяма награда за цялостен принос и награди за: издателство, автор, илюстратор. Отличените творци получават малка пластика, диплом и парична сума.

Четири номинации за голямата награда са постъпили до крайния срок на 15 април в РБ „Сава Доброплодни“ в Сливен. В категорията за издателство има 6 номинации. Над 30 предложения са получени за наградата „Константин Константинов“ в категориите „автор“ и „илюстратор“. След предварително пресяване за разглеждане от жури са допуснати по 13 номинации в двете категории, посочи Петрова.

Събитието се провежда от Регионалната библиотека „Сава Доброплодни”, в партньорство с Министерството на културата, общината и областната администрации в Сливен, Асоциация „Българска книга”, Държавната агенция за българите в чужбина и други.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев