ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
19.04.2021 / 11:20

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 741 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения. Образувани са досъдебни производства в РУ-Сливен.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 938 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 25 акт по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: 29-годишен е задържан за грабеж. Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили престъплението броени часове след получаване на сигнала. На 17 април, около 15,20 часа, до игрална зала на ул.“Г.С.Раковски“ в глад Сливен, 29-годишен мъж е отнел сумата от 20 лева от момче на 19 години. Извършителят е използвал сила и заплахи. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия той е установен и задържан. Направил е пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Управление на нерегистрирано МПС и водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски служители при операция по пътна безопасност в град Сливен.

На 16 април, около 16,30 часа, в кв."Сини камъни", е извършена проверка на 26-годишна жена, водач на лек автомобил „Фиат“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Образувано е бързо производство.

На 18 април, в 02,50 часа, в кв.“Дружба“, е спрян за проверка лек автомобил „Тойота Ярис“, управляван от водач на 28 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 април е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано АТВ. Водачът е непълнолетно и неправоспособно 16-годишна момче от град Сливен. Проверката е извършена в кв.“Речица“.

 

Нова Загора: 31-годишен мъж, водач на лек автомобил „Мазда“, управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 18 април от служители на РУ-Нова Загора. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия в дните от 16 до 19 април.

Гасени са пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци. Оказана е техническа помощ в 2 от сигналите.

 

На 16 април, в 08,22 часа, е получен сигнал за пожар в сграда на ул. „Л.Каравелов“ в град Сливен. Жилището е собственост на 73-годишна жена. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожена е покривна конструкция 70 кв.м. Спасена е сградата. Най-вероятната причина за пожара е строителна неизправност в коминното тяло (греда преминаваща през зида на комина).

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев