ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА БЛИЗКА ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

...
15.03.2021 / 13:25

480 са заболелите жители на област Сливен в периода от 8 до 14 март, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарастването в сравнение с предходния период се дължи на установеното огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен. Епидемичният взрив в социалното заведение обхвана 55 души, от които 8 служители и 47 потребители. Въпреки завишения брой на болните, област Сливен продължава да стои близо по показател „заболеваемост“ до средното ниво за страната – 451,3 души на 100 хил. души население в областта при 448,4 души на 100 хил.души население за страната. Сред новодиагностицираните със заболяването през седмицата са двама лекари, фелдшер, лекар по дентална медицина, три медицински сестри. В сферата на образованието заболяха 9 учители и 6 ученици от различни училища и 4 служители от персонала в различни детски заведения.

 

Значително е увеличен броят на излекуваните – 232-ма души през изминалата при 128 за предходната седмица.

 

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха близо два пъти повече пациенти в сравнение с предходната седмица. Починаха 24 жители на областта, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на заболяването са 977. Под карантина са 1 408 лица, като близо половината от тях са болни и провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

 

От началото на епидемията досега 23 558 души са отпаднали от карантина. 7 432-ма души са дали положителен резултат при направените тестове за COVID-19. Починалите жители на областта са 381.

 

От 12 март в област Сливен са в сила допълнителни противоепидемични мерки, приети с решение на Областния кризисен щаб и влезли в сила със заповед на директора на РЗИ. Списъкът с въведените мерки е публикуван в сайта на областната администрация.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев