ЕКИПИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН СА СЕ ОТЗОВАЛИ НА 10 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ ПРЕЗ ДНИТЕ ОТ 12 ДО 15 МАРТ

...
15.03.2021 / 12:28

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причинила пожар в къща, намираща се в сливенското село Сотиря. Сигналът е получен на 14 март в 10,19 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество и 15 кв.м. покривна конструкция.

 

Сливенски пожарникари са спасили 20 декара иглолистна гора. На 14 март, в 13,25 часа, е получен сигнал за пожар, възникнал в трудно достъпен телен, западно от Хамам баир. Произшествието е ликвидирано своевременно от 4 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети. Причината за пожара е запалване на сухи треви и храсти.

 

На 14 март екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на фалшив сигнал за пожар в кв.“Дружба“. В 19,20 часа жена е подала сигнал за горящ апартамент в съседен жилищен блок. При пристигането си дежурният екип е установил, че няма пожар в апартамент, а се вижда отражение от огън запален на площадката пред блока.

 

Оказано е съдействие на екип на ЦСМП-Сливен за пренасяне на болен 88-годишен мъж от дома му до линейката. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в отпадъци и сухи треви в Сливен, Котел и Твърдица.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев