ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ“ОБЯВЯВА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ ЗА МЕСЕЦ НА БЕЗПЛАТНИТЕ БЕСЕДИ В КЪЩА „МИРКОВИЧ“

...
10.02.2021 / 14:30

Във връзка с извънредната обстановка, като комплимент към гостите на града и нашите съграждани, Художествена галерия „Д. Добрович“обявява месец февруари за месец на безплатните беседи в къща „Миркович“. Инициативата обхваща всички съботи на месеца при спазване на необходимите противоепидемични мерки и контролиран достъп на групи до 6 човека,

Предварително записване на телефон 044/62 20 83

Къде: Къща „Миркович“ – гр. Сливен, ул. Миркович 10.

Кога: 13 февруари – 14 часа;

20 февруари – 14 часа;

27 февруари – 14 часа.

Тема: Добри Добрев и отражението на „Стария Сливен“ в творчеството му.

Природата като източник на вдъхновение за българския художник. Поглед върху темата през колекцията на ХГ „Д. Добрович“ – Сливен.

Достъп: Вход за възрастни – 2 лв.

Вход за ученици и пенсионери – 1 лв.

Постоянната експозиция „Старият Сливен“ представя живописни платна на Добри Добрев, един от най-лиричните български художници от средата на миналия век, в които е отразена атмосферата, бита, нравите и занаятите в родния град през първата половина на ХХ век.

Към момента на първия етаж от обекта е подредена изложба „Прованс“, която представя автори, вдъхновени от бита и пейзажа на провинцията, които представят на публиката авторския ракурс, търсения и подходи към темата, пречупена през естетически светоглед и натюрела на художниците.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев