ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
10.02.2021 / 14:27

Десет служители в производствена фирма в Сливен са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителните резултати са отчетени при изследване на целия персонал във фирмата с бързи антигенни тестове, уточниха от РЗИ. До момента общият брой на болните е 16 души. Издадени са задължителни за изпълнение предписания от ръководството на фирмата. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Още две огнища са установени в детски ясли в Сливен. В едната са заболели двама служители, в другата – две медицински сестри. Четири са регистрираните нови семейни огнища. Положителен резултат с PCR-тест са дали медицинска сестра и лекар от болничната помощ.

 

През последното денонощие новите случаи общо са 57. Излекувани са 14 души. Няма починали.

 

Към момента болните жители на областта са 436, от 43 населени места.

 

В най-голямата община, Сливенската, активно болните са 394, като 349 са от града, останалите – от 25 малки населени места. В община Нова Загора са 21 души, в община Котел – 11, в община Твърдица – 10.

 

Под домашна карантина са 944 лица, като 741 са жители на община Сливен и 149 – на община Нова Загора.

 

Спазването на противоепидемичните мерки доказано ограничава риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват изискванията за носене на защитни маски в закрити площи на работните и обществените места, да избягват струпванията на хора, да извършват редовна дезинфекция и често да мият ръцете си.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев