ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през почивните дни

...
01.02.2021 / 11:21

Областната дирекция на МВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 29 до 31 януари полицейски екипи са извършили 555 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения. Извършени са 201 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 14 протокола за предупреждение и 15 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: Близо 2 килограма канабис са иззели криминалисти на ОДМВР-Сливен при специализирана операция. Акцията е проведена на 30 януари под ръководството на Окръжна прокуратура. Извършени са редица проверки на лица, частни домове и други обекти на територията на Сливен. В жилище, обитавана от 36-годишен мъж, полицейските служители са намерили и иззели суха листна маса около 2 килограма, която при полевия тест е реагирала на канабис. Иззети са още ел.везна, пари и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. 36-годишният мъж не е криминално проявен. Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

В хода на операцията, на различни места в Сливен, са установени и задържани трима мъже на 20, 21 и 37 години. В тях са немерени и иззети наркотични вещества- марихуана и методон. Тримата са задрани за 24 часа в РУ-Сливен. Образувани са досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура.

 

210 килограма нелегален тютюн е иззет при операция на икономическа полиция в Сливен. На 30 януари при операция по противодействие на престъпленията против данъчната система, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция“, е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от водач на 59 години от Сливен. В хода на проведените процесуално-следствени действия в автомобила са намерени и иззети 21 чувала, съдържащи ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на иззетия тютюн е около 210 килограма. Задържани са водачът и 48-годишна жена, пътник в автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен са задържали 33-годишен мъж от сливенското сели Младово за домова кражба. На 28 януари от жилище на ул.“П.Яворов“ в Сливен той е извършил кражба на обувки на стойност около 480 лева. 33-годишният мъж е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на работата по случая е получен сигнал за кражба на части от лек автомобил „Рено Клио“, изоставен в района на разклона за село Гавраилово на път ІІ-53. Автомобилът е собственост на старозагорска фирма. Изоставен е след възникнала повреда. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 30 януари при проверка в частен имот, в новозагорското село Асеновец, са намерени и иззети около 200 грама канабис. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач на лек автомобил „Опел Зафира“ е установен да управлява след употреба на наркотици. Проверката е направена на 1 февруари, около 02,10 часа, на кръстовище в град Нова Загора. 22-годишният водач е показал положителна проба за употреба на метамфетамин и амфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

На 30 януари, в 20,25 часа, в РУ-Нова Загора е получено съобщение за възникнало пътно произшествие на път ІІ-55. В района на км. 70, посока град Нова Загора, лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 39 години от град Игнатиево, се е преобърнал извън пътното платно. От произшествието е пострадал 23-годишен мъж, пътник в автомобила. Той е получил фрактура на ръката. Откаран е във ФСПМ-Нова Загора за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните от 29 до 31 януари.

На 29 януари са отстранени парчета лед от покрив на сграда в центъра на Сливен. Два екипа са гасили пожар в производствен цех на предприятие в Сливен. Пострадали няма. Причинени са материални щети. Причината е техническа неизправност в ел.захранването на машина в цеха. Сигналът е получен в 17,56 часа на 29 януари.

На 31 януари е оказано съдействие на екип на ЦСМП-Сливен при пренасяне на болен, 68-годишен мъж, от дома му до линейката.

Гасени са пожари без преки материални щети в сливенските квартали „Дружба“ и „К.Фичето“.

 

До 11,00 часа днес в дежурната част на РДПБЗН-Сливен е постъпил един сигнал за отводняване на къща в Котел.

Няма постъпили други сигнали за произшествия, възникнали вследствие на метеорологичните условия в областта.

 

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев