ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

...
29.12.2020 / 13:17

За времето от 6,00 часа на 24 декември 2020 г. до 6,00 часа на 29 декември 2020 година.

 

Служители на РУ-Сливен съставиха актове на работещо заведение със 70 души. В хода на засилените проверките за спазване на противоепидемичните мерки по време на празниците, на 27 декември, екип на РУ-Сливен съвместно с представители на РЗИ и Агенцията по безопасност на храните са установили работещо заведение със 70 души посетители. В заведението се е провеждало сватбено тържество. На собственика на заведението и на всички 55 пълнолетни посетители са съставени актове по чл.209а от Закона за здравето.

В празничните дни от 24 до 29 декември екипи на ОДМВР-Сливен са оказали пълно съдействие на институциите за контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Извършени са 2957 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 4 нарушения- 2 в РУ-Сливен и 2 в РУ-Котел. Образувани са досъдебни производства.

Извършени са 609 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 61 протокола за предупреждение и 75 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ са установили притежание на наркотични вещества. Трима за задържани за 24 часа. На 24 декември, около 20,00 часа, на бул.“Банско шосе“, е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“. В автомобила са установени трима криминално проявени мъже на 57, 37 и 38 години от град Бургас. В автомобила са намерени и иззети две бурканчета, съдържащи метамфетамин, с общо тегло 60 грама. Тримата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа.

 

28-годишен мъж е задържан за притежание и производство на наркотични вещества. В хода на специализирана операция по противодействие на наркоразпространението на 24 декември служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверка в жилище в сливенския квартал „Ст.Заимов“. На място е установен 28-годишен криминално проявен мъж. В жилището са намерени и иззети прекурсори за производство на наркотични вещества, бяло кристалообразно вещество с приблизително общо тегло около 5 грама и зелена суха листна маса с тегло около 100 грама. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

За броени часове служители на участък "Петолъчка" към РУ-Сливен задържаха извършители, нанесли побой и причинили телесна повреда на 38-годишен мъж. На 28 декември е получен сигнал за сбиване в района на паркинг на кръстовище „Петолъчка“. Пристигналият на място полицейски екип намира 38-годишен мъж от град София в безпомощно състояние. Той е откаран от екип на ЦСМП в град Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия за извършения побой са задържани петима мъже от село Драгоданово на възраст между 45 и 24 години. По случая е образувано досъдебно.

 

 

 

Водач с алкохол над 2 промила и друг, употребил наркотици, са установени от полицейски служители при специализирана операция по пътна безопасност в дните от 24 до 28 декември. На 25 декември, около 03,40 часа, в района на кръстовище „Петолъчка“, е извършена проверка на лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от мъж на 32 години от град Стралджа. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и управлява след употреба на алкохол 1,48 промила. Той е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. По случая е започнато бързо производство.

39-годишна жена е хваната да управлява лек автомобил „Ауди А3“ след употреба на наркотици- канабис. Проверката е извършена около 14,20 часа, на 25 декември, в село Тополчане. Тя е задържана за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 28 декември, в 01,50 часа, в село Блатец е извършена проверка на лек автомобил „Ауди А4“, управляван от водач на 26 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 2,07 промила. Той е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

72-годишна жена е починала вследствие на пътен инцидент в сливенското село Камен. На 24 декември, в 09,13 часа, е получен сигнал от тел.112 за жена ударена от микробус. На място са изпратени полицейски екипи, които установяват, че товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от водач на 55-години, е ударил 72-годишната жена, при движени на заден ход. Пострадалата е откарана в МБАЛ-Сливен, където по-късно е починала. Участниците в произшествието са от село Камен. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Той е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица са разкрили три взломни кражби от магазини и офиси. Кражбите са заявени на 26 декември от собствениците. Откраднати са парична сума от 100 лева, мобилни телефони, дрехи и други стоки от търговски обекти в град Твърдица. Нанесените щети са в процес на установяване. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е задържан. Той е мъж на 22 години от същия град, криминално проявен и осъждан. Доброволно е предал част от откраднатите вещи. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

 

Котел: Служители на участък „Градец“ работят по заявена на 24 декември кражба от частен имот. За времето от 9 до 24 декември неизвестен извършител е проникнал в дома на 51-годишна жена в село Градец и е извършил кражба на моторен трион „Щил“, покъщнина и зимнина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защитна на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия в дните от 24 до 28 декември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в комин на къща в град Котел и контейнери за отпадъци в град Нова Загора. Оказано е съдействие при две транспортни произшествия без пострадали в Котел и Нова Загора.

 

Незагасена цигара е причината за възникване на пожар в частен имот в град Нова Загора. На 26 декември, в 13,56 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в къща, собственост на 42-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано в 14,45 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадал е 42-годишният мъж, който е вдишал дим. Той е настанен за лечение в болнично заведение със съмнение за обгазяване. Унищожени са бяла и черна техника, домашно имущество. Спасена е сградата.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев