СЪСТАВЕНИ СА 25 АКТА ЗА НЕНОСЕНЕ НА МАСКИ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ

...
12.11.2020 / 14:40

25 акта за неносене на предпазни маски за лице в обществения транспорт, на автогарата и жп-гарата в Сливен са съставени през последните две седмици, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарушителите са били установени при проверки, извършени от служителите на Районното управление на МВР – Сливен. Минималната глоба, определена в Закона за здравето, възлиза на 300 лева.

 

Засиленият контрол за спазването на противоепидемичните мерки продължава съгласно указанията на областния управител Чавдар Божурски. Сред приоритетите остава контролът в градския транспорт, в автобусите от Сливен и останалите общински центрове към малките населени места, гарите и автогарите и спирките, където има струпване на хора.

 

През последното денонощие служителите на ОДБХ извършиха 12 проверки в заведения за обществено хранене и 5 – в предприятия. Съставено е едно предписание за документни пропуски относно извършваната дезинфекция. Трудовите инспектори от ДИТ посетиха 11 предприятия, като в 3 от тях констатираха нарушения на противоепидемичните мерки и съставиха задължителни за изпълнение предписания. 104 са проверките, осъществени от екипи на РУ на МВР в четирите общини, съставени са 22 акта за неносене на маски и 13 предупредителни протокола.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев