ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
01.11.2020 / 11:20

През последните две денонощия са диагностицирани с COVID-19 общо 87 души в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Сред тях са двама потребители от Дома за стари хора в Сливен. Те са били контактни на по-рано установените два случая сред персонала. Резултатите от изследванията на целия персонал и останалите 26 потребители са отрицателни.

 

Сред диагностицираните през последните две денонощия са двама ученици и двама учители от различни учебни заведения, лекар и медицинска сестра – всички от община Сливен, съобщиха от РЗИ.

 

Десет болни са се инфектирали в семейни огнища, с по-рано установени случаи на COVID-19.

 

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха двама пациенти от община Сливен, на 61 и 74 години, с придружаващи сърдечни заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано намаляват риска от разпространение на заразата. Отговорност и дисциплина са необходими особено при посещенията в търговски обекти на закрито и кооперативните пазари, както и при използването на обществения транспорт.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев