ЧЕСТИТ ПЪРВИ НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

...
01.11.2020 / 09:38

На 1 ноември в България отбелязваме един от най-светлите празници. Денят е посветен на делото на велики българи – просветители, книжовници и борци за национално освобождение, благодарение на които през годините е съхранена духовността на народа ни. Поклон пред имената на Пайсий Хилендарски, Кирил и Методий, Левски и Ботев, Хаджи Димитър и Добри Чинтулов и много други. Не само с оръжие, но и с перо в ръка, нашите предци и радетели на българската духовност дават своя принос за просперитета и съграждането на страната ни. Те ни предадоха стремежа към образование и книжовност, любовта към родината и народния дух.

 

Скъпи учители, читалищни работници, книжовници, съвременни просветители,

 

позволете да ви поздравя с този празник и да изкажа дълбоката си признателност за това, че посвещавате живота си на просветителството, културата и книжовността. Убеден съм, че като наследници на великите синове на България, вие ще продължите достойно и отговорно да съхранявате извоюваното и съграденото през вековете, ще възпитавате и младите в любов към знанието.

 

Пожелавам ви здраве, поддържайте все така неуморно вечно жив българския дух, много енергия и успехи във всяко начинание!

 

Честит празник!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев