ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
07.10.2020 / 13:15

Нови случаи на COVID-19 са регистрирани в общините Сливен, Нова Загора и Котел.

 

Десетте положителни проби за COVID-19, отчетени в националната информационна система за последното денонощие, са на заболели от общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и ученици.

 

В Сливен е хоспитализиран потребител от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост. От РЗИ са направили предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да се извършат. Епидемиологичните проучвания продължават. Днес на място е екип от здравната инспекция. Това е първият случай в социалното заведение.

 

Сред останалите четирима болни един се е инфектирал в семейно огнище. Четирите случая на се свързани помежду си.

 

Без свързаност са и диагностицираните четири лица с коронавирусни инфекции в община Нова Загора. Трима от тях са възрастни хора. Един заболял има в община Котел.

 

За съжаление, битката с коронавируса изгуби пациент от община Сливен – мъж на 67 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 

Към момента активни за COVID-19 са 66 жители на областта – 28 в община Нова Загора, 25 в община Сливен и 13 в община Котел. За втора поредна седмица няма инфектирани лица от община Твърдица.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев