ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ОТ 28 СЕПТЕМВРИ ДО 4 ОКТОМВРИ

...
05.10.2020 / 17:53

Новите случаи на коронавирусни инфекции бележат ръст през изминалата седмица. В периода от 28 септември до 4 октомври са диагностицирани 32 жители на област Сливен или с 16 повече в сравнение с предходния период. От Областния кризисен щаб призовават да се спазват отговорно разпоредените до края на ноември противоепидемични мерки, като носенето на предпазни маски в закрити площи, физическа дистанция от 1,5 метра, редовна дезинфекция, често миене на ръцете, избягване на струпване от хора. Носенето на предпазни маски е препоръчително и в открити пространства, където минават потоци от хора.

 

Сред новозаболелите са шестима общински служители в Котел. От РЗИ е издадено предписание на общината за задължителните противоепидемични мероприятия, които трябва да бъдат извършени. Положителни проби от PCR-тестовете са отчетени при двама педагози от Сливен, педагог и ученик от Нова Загора, като между тях няма свързаност. Заболели са и двама души - медицински персонал от Котел и Сливен, също без свързаност помежду им. Контактните лица са установени и карантинирани. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Към 5 октомври активните случаи на COVID-19 в областта са 52: от тях 22 - в община Сливен, 20 - в община Нова Загора и 10 - в община Котел. Под карантина са 258 души. Очакват се резултатите от 29 проби, като 15 са на лица със симптоми, 5 – профилактично, на медицински персонал и 9 – контролни.

 

От началото на епидемията досега 542-ма са диагностицираните жители на областта, 458 – излекуваните. 32-ма, за съжаление, изгубиха битката с коронавируса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев