ОЩЕ ТРИМА ДУШИ ОТ КОТЕЛ СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

...
09.09.2020 / 12:02

Четири са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Един от заболелите е жител на Сливен. Останалите трима – на община Котел, като инфектирането е станало в семейно огнище при контакт с по-рано установени болни, по данни на РЗИ. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в община Котел са 11 – три в град Котел и осем в едно от населените места в общината. В община Сливен са също 11, като 10 от тях са в града. В община Твърдица и община Нова Загора има по един случай. Сред общо 24-те пациенти има две медицински лица.

 

Областният кризисен щаб призовава да се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски за лице и спазването на физическа дистанция е задължително при посещение в магазини, в лечебни или здравни заведения, в учреждения, в аптеки, религиозни храмове, в обществения транспорт и на всички останали места на закрито. Предпазните маски и физическата дистанция са препоръчителни на открито, включително на автобусните спирки и местата, където има поток от хора.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев