ОБЩИНА СЛИВЕН ПРИЕМА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАГРАДАТА "АРГИРА ЖЕЧКОВА"

...
09.09.2020 / 11:16

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова“ за 2020 година. С нея се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

 

 

 

Обществената комисия определя носителя на наградата „Аргира Жечкова” от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/или инициативни комитети. Предложенията, освен творческата биография на кандидата, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност на номинирания, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидати. Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg/.

 

 

 

Предложения се приемат до 16 ч. на 30 септември в Деловодството на Община Сливен на хартиен носител, както и в електронен вариант на е-mail nagrada_a_jechkova@abv.bg.

 

 

 

Наградата носи името на Аргира Жечкова, преподавател в сливенското девическо училище и инициатор за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество „Майчина длъжност“, и се присъжда на жена педагог. По традиция наградата се връчва в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заради въведените извънредни мерки, свързани с недопускане на разпространението на COVID-19 през 2020 г., наградата ще бъде връчена на Димитровден – празник на гр. Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев