В СЕЛО СБОРИЩЕ ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА

...
04.09.2020 / 15:26

В твърдишкото село Сборище започва изграждането на нова вътрешна водопроводна мрежа с дължина 21 км. Строително-монтажните работи на стойност близо 5 180 971,74 лева без ДДС ще бъдат извършени по проект на община Твърдица, по Програмата за развитие на селските райони. Срокът за изпълнение е 2 юли 2021 година. Мрежата в селото с над 2000 души население е от средата на миналия век, съобщи кметът на Сборище Злати Златев. Той направи първата символична копка на 4 септември. Това стана на кратка церемония с водосвет. „Удовлетворен съм, че такъв проект ще бъде осъществен в едно от селата в Сливенска област. Благодаря на общината и екипа, работил по проекта. Вярвам, че вложението ще подобри качеството на живот в Сборище и ще е от реална полза за всяко домакинство“, заяви на церемонията областният управител Чавдар Божурски и пожела успех на строителите и на жителите на Сборище.

 

Гост на събитието бе и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя поздрави присъстващите за защитения проект и допълни, че в Сливенска област общините, допустими бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, имат одобрени проекти за над 17 млн.лева. По два проекта вече има авансово плащане и работата по тях е започнала. Сливенска е сред областите с най-много земеделски производители с най-голям относителен дял на производство на трайни насаждения, плодове и зеленчуци. През т.г. в областта са регистрирани над 3 750 стопани и всички в момента са допустими за кандидатстване по извънредната мярка COVID-1, която стана възможна благодарение на България, съобщи министърът.

 

На символичната първа копка присъстваха кметът на община Твърдица Атанас Атанасов и екипът му, ръководителите на общинските съвети в Твърдица и Сливен, кметове на кметства от двете общини, общественици, жители на Сборище.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев