ОТМЕНЯТ КУЛТУРНИ ПРОЯВИ

...
30.07.2020 / 16:39

Община Сливен отменя част от проявите, включени в културния календар за 2020 година.

 

В условията на сложната и динамична обстановка, свързана с коронакризата, както и необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки, Община Сливен отменя част от проявите, включени в културния календар за 2020 г. Решението беше гласувано по време на днешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен.

 

Сред тях са Регионалният празник „Златна праскова“, който трябваше да се състои на 30 юли в с. Гавраилово, Събор-надпяване на клубовете на пенсионерите „Карандила пее”, който традиционно се провежда в началото на месец август в местността Карандила и Традиционен фолклорен събор на каракачаните в края на месец август в местността Карандила.

 

Мотивите за това са да се избегне струпването на групи от хора и рискът от заразяване, да бъде минимизиран. Проявите са масови и обхващат значителен брой участници и публика от страната и чужбина. С оглед за опазване здравето и осигуряване на безопасността на гражданите и гостите на община Сливен, те се отменят. Следващите им издания ще се проведат през следващата 2021 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2020 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев