ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ПРИЕ ИЗМЕНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА

...
30.07.2020 / 15:28

Местният парламент прие изменението на бюджета и утвърди общинската транспортна схема на линиите на градския транспорт, съобщиха от общината.

 

На днешното редовно заседание на Общински съвет-Сливен, с 22 гласа „за“, беше приета актуализацията на бюджета. Сред мотивите за изменението кметът Стефан Радев посочи промяната на финансовите параметри в приходната част. Като друга причина той изтъкна и отпускането на финансови средства за изграждане на система за видеонаблюдение в Сливен и някои населени места, закупуване на част от оборудването за спортна зала „Асеновец“, която предстои да бъде отворена, ремонти на електрическата инсталация и пътната инфраструктура в няколко села и др.

 

Общинските съветници гласуваха и утвърждаване на общинската транспортна схема на линиите на градския транспорт, както и промяна на автобусните линии № 12 и № 15 от градски в междуселищни. В тази връзка кметът Радев коментира, че при новата транспортната схема се е търсил оптимален вариант, който да обхваща повече жители от различните квартали и да е в отговор на техните нужди. „Стремежът ни беше да разгледаме, колкото се може повече възможни варианти и предложения, които да са удобни за гражданите и същевременно да се придържаме към анализа, свързан с проекта за интегриран градски транспорт“, подчерта кметът Радев.

 

Сред предложенията, получили подкрепа на днешната сесия, бяха още отчетът за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за първото шестмесечие на 2020 г. и изменението на план-сметката за дейностите по събиране и сметоизвозване и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за настоящата година.

 

Друга приета точка беше упълномощаването на представителите на Община Сливен и на местния парламент за участие в общите събрания на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК – Сливен и на „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ АД Сливен.

 

Общинският съвет гласува и отпускането на финансова помощ в размер на 1 000 лв. за дарителската кампания за Храм „Свети Кирил и Методий“ в село Блатец.

 

И на днешното заседание бяха гласувани разпоредителни сделки с общинско имущество, свързани с промяна в характера на собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови средства на граждани.

 

Заседанието се проведе в зала „Май“ и беше закрито. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, на него присъстваха само общинските съветници, кметът на община Сливен и неговите заместници, секретарят на общината и длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев