ТРИ ОТ НОВИТЕ ПЕТ СЛУЧАЯ НА КОВИД-19 В СА РЕГИСТРИРАНИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

...
15.07.2020 / 12:01

Пет са потвърдените нови случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област – двама от Сливен и трима от Нова Загора и общината, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от болните са се инфектирали в две семейни огнища, по данни на РЗИ. Няма регистрирано предаване на заразата в огнище на работното място. Няма починали.

 

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 101, като най-много са в община Нова Загора – 50 /41 в града, от които 27 в най-гъсто населения квартал/ и в община Сливен – 41 /30 в града и 5 – в най-гъсто населения квартал/.

 

От началото на епидемията положителна проба за COVID-19 дадоха 338 жители на областта, 208 са изписаните. Двадесет и двама – починалите.

 

Нови 32 лица са под наблюдение заради предписана им домашна карантина. С тях общият брой на карантинираните възлиза на 846 души. Отпадналите от карантина от началото на епидемията досега са 7 935 лица.

 

На 15 юли в Нова Загора бяха извършени 8 проверки от съвместните екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и Инспекцията по труда. Екипите посетиха заведения за обществено хранене и търговски обекти. Груби нарушения не бяха констатирани. Продължава проверката на документацията в посетените места, очаква се да бъдат издадени предписания. Шест самостоятелни проверки бяха извършени от служители на РЗИ, при които не бяха открити нарушения относно спазването на противоепидемичните мерки. 13 самостоятелни проверки на ОД на МВР приключиха с 2 акта за неносене на предпазна маска. Трудовите инспектори посетиха и все още проверяват пет обекта, три от които са от сферата на услугите и два – от селскостопанския бранш.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев