ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
14.07.2020 / 12:09

Два нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Сливен през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са от Нова Загора и новозагоркото село Любенова махала. Лечението им се провежда в домашни условия, по данни на РЗИ. Случаите не са свързани. За пореден ден няма инфектирани в огнище на работното място лица.

 

От началото на епидемията досега с коронавирусна инфекция са диагностицирани 333-ма души, изписаните са 206. Активни за заболяването към момента са 105 лица, от които четири са медицински персонал. В община Нова Загора положителни за COVID-19 са 53 души – 44 са жители на града, останалите – на 8 села. В община Нова Загора активните случаи са 42 – 30 от болните са от града, останалите – от 8 села. В общините Твърдица и Котел инфектираните съответно са 8 и 2-ма души. Очакват се резултатите от 16 проби – 5 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал и 9 – контролни преди изписване.

 

На 13 юли съвместните екипи на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР извършиха 13 проверки. Нарушения не бяха открити. Екипите бяха създадени по указания на областния управител Чавдар Божурски. Вече втора седмица извършват ежедневен контрол на местата за обществено ползване за спазването на противоепидемичните мерки.

 

Рискът от разпространението на коронавируса не е отпаднал. Гражданите трябва да спазват разпоредените от здравния министър мерки за задължително носене на предпазна маска в закрити площи и спазване на физическа дистанция, за редовна дезинфекция и често миене на ръцете.

 

---------------------------------------------

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев