ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през последното денонощие

...
23.06.2020 / 11:10

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 308 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки е установен 1 случай на нарушаване на карантината в РУ-Сливен.

 

237 лица и 103 превозни средства са проверени в хода на специализирана операция в заведения и игрални зали от полицията в Сливен

 

Акцията е проведена от 17 часа на 20 юни до 03,00 часа на 21 юни, с цел завишаване на контрола по спазване изискванията на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, закона за закрила на детето, закона за частната охранителна дейност от страна на управителите, собствениците и посетителите на увеселителни и питейни заведения, както и осигуряване безопасността на участниците в абитуриентските тържества и шествия. Осъществен е контрол по Закона за движение по пътищата за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

 

Проверени са 16 заведения, 9 зали за хазарт, извършен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Не са установени непълнолетни лица в заведения без придружител след 22,00 часа.

 

Не са допуснати нарушения на обществения ред и е осигурена безопасността на участниците в шествията на абитуриентите от Хуманитарна гимназия, Спортно училище и Професионална гимназия по строителство и геодезия в град Сливен.

 

В хода на специализираната операция са съставени 12 акта и 10 фиша за установени нарушения на ЗДвП. 3 МПС са спрени от движение, поради технически неизправности. Връчени са 11 броя ел. фишове на обща стойност 1400 лева. Изготвени са 2 броя разпореждания и 4 броя протоколи за предупреждение по ЗМВР.

 

Операцията е осъществена от служители на РУ-Сливен.

 

Множество разкрити кражби за денонощие и задържани от криминалисти на ОДМВР-Сливен

 

При специализирана операция на 22 юни е задържан 18-годишен криминално проявен. Младежът е установен от криминалисти на РУ-Сливен след получен сигнал за извършен грабеж на мобилен телефон в сливенския квартал „Даме Груев“. Около 14,30 часа на 15 юни задържаният М.А., след като е използвал сила, е отнел мобилен телефон „Нuawei Р9“ от владението на 18-годишно момиче. След проведени издирвателни действия М.А. е установен и отведен в РУ-Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали извършител на взломна кражба броени часове след получаване на сигнала. Вчера е получено заявления за кражба от търговки обект в центъра на град Сливен. Неизвестен извършител е проникнал с

 

взлом в магазин на ул.“Д.Добрович“ и е извършил кражба на пари и цигари.

 

След проведени незабавни издирвателни действия са задържани Р.Н.(25г.) и А.Х.(30г.) от град Сливен. Те са направили пълни самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Кражба от ЖП-гара Нова Загора, заявена вчера, е разкрита за часове от криминалисти на РУ-Нова Загора. Сигналът е подаден в 09,30 часа от служител на ДП НЖИ - ССР гр.Пловдив. Откраднати са релета и трансформатори, на неустановена стойност. Нанесената щета е в процес на установяване. За извършеното престъпление са задържани К.С.(29г.) и Р.С.(36г.) от град Нова Загора. Първоначално им е наложена полицейска мярка за задържане 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание и употреба на наркотици са установили полицейски служители в Сливен и Твърдица

 

При осъществяване на патрулна дейност в град Сливен, днес, малко след полунощ, е извършена проверка на 18-годишния Н.Т. от град Сливен. В него е намерено и иззето кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

 

В 22,20 часа, на 22 юни, в град Шивачево е извършена проверка на 21-годишната В.К., водач на лек автомобил „Опел Корса“. При проверката за употреба на наркотични вещества тя е показала положителна проба за наличието на амфетамин и метамфетамин. В.К. е от град Шивачево. По случая е образувано бързо производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев