ОЩЕ ЕДИН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ СЛИВЕН Е ВКЛЮЧЕН В ПОСТОЯННА КОМИСИЯ НА НСОРБ

...
09.06.2020 / 12:43

Председателят на Постоянната комисия по инвестиционна политика, устройство на територията и транспорт Радослав Кутийски е третият общински съветник от Сливен, който влиза в състава на една от постоянните комисии на Националното сдружение на общините в Република България.

 

Организацията на местните власти започна обновяването на състава на постоянните си комисии за мандат 2019-2023 г. Другите общински съветници от Сливен, които бяха включени в тях са председателите на Постоянната комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие към Общински съвет-Сливен Юлия Гавазова и по образование, наука, култура и вероизповедания Лидия Димитрова. Решението е утвърдено от Управителния съвет на организацията. В състава на комисиите са включени още и представители на Община Сливен. В тях влизат зам.-кметът по икономическото развитие Стоян Марков и Мария Янева от Дирекция „Устройство на територията“.

 

За членове на комисиите всяка община самостоятелно и в зависимост от своя интерес, номинира експерти и общински съветници с опит, знания и интерес за развитието на съответните сфери на дейност.

 

В национално-представителната организация членуват всички 265 общини в България. Предвижда се провеждане на първите учредителни заседания на комисиите, на които е предвидено да бъдат избрани председателите им, както и бъдещата дейност и ангажименти на всяка от комисиите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев