ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ДЕНОНОЩИЕТО

...
09.06.2020 / 10:38

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 5 до 8 юни са извършени 493 проверки за спазване на карантина на територията на областта-373 в РУ-Сливен, 78 в РУ-Нова Загора, 36 в РУ-Котел и 6 в РУ-Твърдица. Установени са 2 случая на нарушаване на карантината- 1 в РУ-Сливен и 1 в РУ-Котел.

 

Сливен: Незаконно оръжие, наркотици и старинни монети са иззети от полицейски служители в сливенското село Тополчане. В края на миналата седмица служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са извършвали процесуално-следствени действия в частен имот в село Тополчане, обитаван от Д.П на 41 години. В имота са намерени и иззети канабис, засят в саксии и отглеждан в домашни условия, плик, съдържащ суха листна маса, реагираща на марихуана, незаконно огнестрелно оръжие, боеприпаси и плик, съдържащ корозирали метални предмети, старинна монета и други вещи. Д.П. е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

 

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за упражняване на домашно насилие. На 8 май, след получен сигнал от тел. 112, полицейски служители са задържали 28-годишния П.М. от град Сливен. Той е причинил лека телесна повреда на жената, с която живее на семейни начала. П.М. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Котел: Криминалисти на участък „Ябланово“ намериха и върнаха откраднат велосипед за броени часове след получаване на сигнала. На 8 май 61-годишна жена от град Върбица е подала заявление за кражбата в полицейския участък в село Ябланово. Пред органите на реда тя е заявила, че на сутринта на 7 май на пазара в селото от нейната сергия е откраднат детски велосипед „Тrinixt“. След проведени незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 24-гоишният Б.Ш. от същото село. Направил е пълни самопризнания, като е заявил, че е продал откраднатата вещ в село Филаретово. Велосипедът е намерена и върната на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев