ТРИ РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯ, ЖАНДАРМЕРИЯ И ПРОКУРАТУРА В СЛИВЕНСКО

...
05.06.2020 / 13:00

110 превозни средства, 187 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ-Сливен. Акцията е осъществена на 3 и 4 юни под надзора на Окръжна прокуратура от служители на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас.

 

В рамките на акцията са извършени проверки в западната вилна зона на град Сливен.

 

Като част от превантивните действия на ОДМВР-Сливен по противодействия на конвенционалната престъпност полицейските служители извършват проверки на лица и картотекиране на вилните зони. Проверките включват установяване на самонастанили се в необитаеми сгради и имоти, криминално проявени лица и такива, обявени за общодържавно издирване, установяване на самотно живеещи и проверки по Закона за гражданската регистрация. По тази линия е оказано съдействието от община Сливен, като на районното управление са предоставени кадастрални планове, по които да се извършат проверките и да се направи реална оценка на обстановката в тази част на града. В хода на операцията са проверени 100 имота и постройки във вилна зона „Запад”.

 

По време на операцията са разкрити три престъпления- кражба на пари и лични вещи, притежание на наркотици и управление на МПС с алкохол 2,25 промила. Задържани са трима. Съставени са 17 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

 

Паралелно с операцията по противодействие на битовата престъпност са извършени проверки по Закона за движение по пътищата. Констатирани са 45 нарушения. Съставени са 12 акта и 33 фиша.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев