ЗАПОЧВА ДЕЗИНФЕКЦИЯ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР

...
05.06.2020 / 13:04

Започва дезинфекция в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, която ще продължи и през почивните дни, на 6 и 7 юни. Осигурени са всички необходими материали, включително и препоръчания от Областния кризисен щаб препарат от Военно-медицинската академия. Дезинфекционните дейности ще се извършат автоматизирано, няколкократно, в цялата сграда на лечебното заведение. След приключването им, от РЗИ ще бъдат взети проби от помещенията и сградите. При отрицателен резултат на пробите и разрешение от РЗИ, болницата ще възстанови нормалния си режим на работа.

 

През периода на дезинфекцията всички пациенти ще бъдат изписани след взети с PCR-тестове проби. Положителните за коронавирус пациенти, ако има такива, ще бъдат насочвани за лечение към инфекциозното отделение на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. В МБАЛ „Хаджи Димитър“, по време на дезинфекцията, ще се извършват само животоспасяващи медицински дейности. Нови пациенти няма да се приемат.

 

Продължават изследванията на персонала в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Пациентите, преминали през болницата, са установени и поставени под карантина, под наблюдение на личните си лекари.

 

Към 5 юни има нови 5 случая на коронавирус. Сред тях са синът и съпругът на медицинско лице. Останалите три случая са в кв.“Надежда“ в Сливен и в Твърдица. Очакват се резултатите от 53 проби, като 44 от тях са на медицински персонал, 5 – на хоспитализирани лица и 4 – контролни. По данни на Националната информационно система, от началото на епидемията досега са регистрирани 106 случая на Ковид-19 в Сливенска област.

 

Под домашна карантина са 776 души, като 531 от тях са в община Сливен, 141 – в Нова Загора, 64 – Котел, 40 – Твърдица. 5 164 лица от Сливенска област са отпаднали от домашна карантина от началото на епидемията.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев