ПОЗДРАВ НА МИЛЕНА ЧОЛАКОВА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

...
23.05.2020 / 18:07

 

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи ученици,

Времето променя пътищата ни, посоката ни и нас самите, но има нещо, което нито времето, нито пространството, нито обстоятелствата могат да променят – трепетното очакване на най-скъпия ни празник – 24 май. Той е чакан, свиден и вдъхновяващ за децата и младите хора в класните стаи и в студентските аудитории, за хората, които са избрали да свържат професионалната си реализация с образованието и с културата, но той е и най-мил и слънчев празник за всеки българин. Защото носи спомени за първото училище, за първия учебен ден, за първото докосване от топла учителска ръка, за първото приятелство, останало за цял живот. Защото носи надежда и гордост за бъдещето на българската духовност. Защото ни изпълва с благодарност и с обич към българския учител.

 

Скъпи учители, винаги сме имали увереността, че сте талантливи, трудолюбиви, раздаващи се, че можете всичко. Но през последните месеци Вие показахте на цялото ни общество, че можете да преодолявате всички препятствия и да влезете в домовете и в сърцата на Вашите ученици. В условията на извънредна епидемична обстановка при всеки удобен случай изказвахме огромна благодарност на медиците, на всички „на първа линия“ и няма да спрем да им благодарим за ежедневните им усилия. Но 24 май е повод да изразим признателност и възхищение към Вас, български учители. Вие успяхте бързо да намерите подходящи методи и подходи за работа в електронна среда, да въздействате на учениците си от разстояние, да провокирате интерес, да възпитавате и да осъществявате пълноценен образователен процес в много различни условия. Скъпи колеги, бъдете здрави и търсещи, все така креативни, отговорни и влюбени в работата си!

 

Драги ученици, настоящата учебна година е разнолика, необичайна и интересна, но Вие се справихте с всички предизвикателства както в класните стаи, така и пред компютрите вкъщи. Приемете най-сърдечни пожелания за успешно завършване на учебната година, много възможности за изява и щастливо лято. На зрелостниците желаем отлично представяне на държавните зрелостни изпити и сбъднати мечти!

 

Честит празник!

 

Милена Чолакова

 

Началник на РУО – Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев