В 12 ЧАСА НА 24 МАЙ ОТ ГРАДСКИЯ ЧАСОВНИК В СЛИВЕН ЩЕ ЗВУЧИ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ“

...
22.05.2020 / 15:50

Тържественото шествие по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, тази година няма да се състои. Причината е обявената епидемиологична обстановка в страната и необходимостта от предотвратяване струпванията на много хора на едно място. По инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в необичайната ситуация и към всички просветни дейци, традиционната мелодия на Градския часовник ще бъде заменена с химна на просветата „Върви народе възродени“ на 24 май в 12 часа.

 

Предвид условията на разпространение на коронавирус в страната, отбелязване на празника с масово присъствие не е препоръчително.

 

Заради голямото значение, което датата има за всеки българин, Община Сливен ще организира кратка церемония по традиционното поднасяне на гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър, в което ще участват кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, началникът на Регионалното управление по образование и директорите на културните институти. Кратката церемония ще се проведе в 11 часа при спазване на дистанция и всички санитарно-хигиенни изисквания.

 

РУО-Сливен и училищата в града през целия месец подготвят и провеждат различни инициативи, свързани с 24 май.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев