ОТ 22 МАЙ ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ МОГАТ ДА ПРИЕМАТ ДЕЦА

...
19.05.2020 / 14:03

До 21 май детските ясли и детските градини остават затворени, гласи нова заповед на здравния министър. След тази дата тези заведения могат да приемат деца.

 

В същата заповед се указва на кметовете на общините да създадат организация за работата на детските ясли и градини съобразно спецификите на съответната община, като се спазват противоепидемичните мерки и указанията от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

 

На общините е даден срок до 1 юни да организират възобновяването на дейността на посочените детски заведения. По-рано днес министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отправиха апел към родителите при възможност децата им да останат вкъщи, да не ги водят на ясла и градина, тъй като опасността от вируса не е отминала. Посещението в ясла и градина няма да е задължително и няма да е обвързано със семейните и социални помощи.

 

По заповед на здравния министър родителите ще подписват декларация за информирано съгласие, като заявяват, че са запознати с всички мерки в градината и доброволно желаят детето им да посещава ясла или градина. Между децата вътре в групите не може да има дистанция, но дистанция ще се спазва между децата от отделните групи. Учителите и персоналът ще спазват дистанция помежду си и ще бъдат с предпазни маски за лице.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев