ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

...
24.03.2020 / 16:38

За поредна година Община Сливен се включва в международната инициатива „Часът на Земята“.

 

На 28 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено осветлението на сградата на Общината, Съдебната палата-Сливен, Национална художествената гимназия „Димитър Добрович“, Държавния куклен театър, Художествена галерия „Димитър Добрович“, ППМГ „Добри Чинтулов“, Административен съд-Сливен и паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

 

„Часът на Земята“ е световна кампания на международната природозащитна организация WWF. Тя има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

За първи път инициативата се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

 

За няколко години „Часът на земята“ става най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси, обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

 

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година броят на нейните привърженици нараства.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев