МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ПОДГОТВИ РЕАНИМАЦИЯ ЗА ТЕЖКИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС

...
24.03.2020 / 16:14

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен е подготвено второ отделение по реанимация, което да поема евентуални тежки случаи с коронавирус. Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров. За целта ще се използва интензивният сектор на Отделението по нервни болести, където има 6 легла и там ще се извършва дихателна реанимация при нужда. Така ще се отделят тежките случаи от коронавирус от останалите, които по принцип се поемат от Отделението по реанимация.

 

„Болницата разполага с 8 апарата за дихателна реанимация. Един беше поръчан преди дни. На следващ етап най-вероятно ще се закупи още един апарат”, каза д-р Петров.

 

53 легла са предвидени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен за евентуално настаняване на пациенти с коронавирус. 38 от тях са в Отделението по инфекциозни болести, което ще поеме първия удар от евентуална зараза от COVID-19 в областта. Ако местата в инфекциозно отделение не достигат, се предвижда настаняване в сектора по фтизиатрия, в което има 15 легла. При необходимост ще бъдат предоставени и 10-те легла в Отделението по кожни болести. Това предвижда изработеният план за увеличаване на възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус при евентуална зараза.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев