ИНФОРМАЦИЯ ОТ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ

...
20.03.2020 / 15:05

Сливенска митрополия информира клира и православните християни от Сливенска епархия, че във връзка с наложените противоепидемични мерки и препоръките на Националния кризисен щаб, КАНЦЕЛАРИЯТА на Сливенска митрополия няма да работи от 23 март до 31 март 2020 година.

 

За спешни случаи, всеки работен ден, ще има дежурен служител от 10 часа до 12 часа.

 

По този повод Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий призовава :

 

- свещениците, монасите и монахините по време на ежедневните великопостни богослужения да отправят усърдни молитви към Всеподателя Бога, „Който наказва и милва, допуска болести за наше вразумление и лекува“, за изцеление и безопасно преодоляване на това изпитание и усърдно да се молят за запазване здравето на медицинските работници, и особено за онези, които на първа линия се борят с коронавируса. Те имат нужда от нашата искрена молитва.

 

- православните християни да усилят своя духовен подвиг в пост, молитва, бдение, изповед и приемане на Тялото и Кръвта Христови./ Свето Причастие/

 

- всички свещенослужители, монаси и монахини, църковнослужители и православните християни от Богодаруваната му епархия, да проявят необходимата християнска, църковна и гражданска отговорност и да изпълняват наложените от държавните институции мерки. и при наличието на най-малки симптоми на неразположение да останат в своите домове, прибягвайки до медицинска консултация и духовни съвети по телефона, защото личната отговорност на всеки християнин към себе си и към всички членове на Църквата е от съществено значение!

 

- онези православни християни, които са в невъзможност да посещават храмовете да се молят със специалните молитви ,отпечатани в православния Молитвослов.

 

Нека с пост и усърдна молитва да измолим от Всеподателя Бога милост и спасение за православния български народ, за да можем с благодарност да посрещнем Празника на празниците Светлото Възкресение Христово.

 

20 март 2020 година

 

гр. Сливен

 

Сливенска Митрополия

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев