МЕРКИ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НОВИЯ КОРОНАВИРУС

...
28.02.2020 / 15:48

Областният управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски изпрати писма до работодателските организации и кметовете на общините по повод променящата се епидемиологична обстановка с разпространението на новия коронавирус COVED-19. Това стана след отправено искане от директора на РЗИ – Сливен и публикувани в сайта на здравната инспекция препоръки за намаляване риска от заболяване и разпространение на коронавируса.

 

Областният управител изиска от регионалните представителства на Търговско-промишлената палата, Асоциацията на индустриалния капитал, Индустриалната стопанска асоциация, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Съюза за стопанска инициатива да информират за препоръките на РЗИ всички работодатели от областта, които членуват в техните структури и с които поддържат контакти. Работодателите следва да подават текущо, в много кратък срок информация за работниците и служителите, които са пребивавали и са се завърнали от континентален Китай, Макао, Хонгконг и Тайланд след 3 февруари и от Италия – след 23 февруари. Информацията може да бъде предоставяна на електронния адрес на областната администрация governments@regionsliven.com, на тел. 044/663202, на факс 044/616699 или на адрес: Сливен, ул.“Димитър Добрович“ 3. „Предвид сериозността на проблема, разчитам информацията да стигне до максимален брой работодатели“, заявява областният управител. Отделно Чавдар Божурски изпрати писма с искане за съдействие до ръководствата на „Е.Миролио“ ЕАД и „Лемприер Уул“ ЕООД.

 

Във връзка с направените от РЗИ препоръки за намаляване риска от заболяване и разпространение на новия коронавирус, областният управител сезира кметовете на общините. Той отправи молба чрез кметовете и кметските наместници на населените места, както и чрез поверените им общински структури, да се установят лицата, които са се завърнали от рисковите държави, като се обърне внимание и на неорганизираните пътувания в посочените страни. Информацията трябва да бъде предоставена в Областния кризисен щаб до 10 март. Данни могат да се подават текущо от служебни лица и граждани на телефоните, електронния и пощенския адрес на администрацията, за да се осъществи своевременно оказване на помощ и съдействие.

 

Лицата, за които се установи нужда от болнично лечение, ще бъдат приемани в инфекциозните отделения на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и Военната болница към ВМА в Сливен. Отделенията разполагат съответно с 30 и 10 легла. Има готовност за разкриването на допълнителни легла при необходимост, информираха от РЗИ.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев