ОБЩИНСКИЯТ БАСКЕТБОЛЕН ОТБОР ЗА ДЕВОЙКИ ОТ ВОРОНЕЖ ПОСЕТИ СЛИВЕН

...
27.02.2020 / 18:21

Общинският баскетболен отбор „МБУ СШОР № 9“-девойки - Воронеж, беше на двудневна визита в Сливен по покана на баскетболен клуб „Тони 7“. Двата тима се изправиха вчера един срещу друг в приятелска среща. Днес момичетата и техните ръководители бяха посрещнати от кмета Стефан Радев. На срещата присъстваха техните връстнички от сливенския тим.

 

„Много се радвам, че намерихте възможност да посетите Сливен. Благодаря и на баскетболен клуб „Тони 7“ за добрата идея. Надявам се да сте имали много приятни мигове в нашия град, както и да сте намерили нови приятели тук“, обърна се към гостите кметът.

 

Той благодари на домакините за инициативата и изрази вяра, че момичетата от Воронеж са останали с най-приятни впечатления от Сливен. Гостите споделиха, че са останали с много доволни от престоя си тук и че са срещнали добрина и топлота от своите домакини и от жителите на града. Те споделиха, че не просто биха се върнали, а биха и останали в Сливен.

 

От своя страна домакините изразиха радостта си, че отборът от Воронеж е откликнал на поканата. Те отправиха и още една покана за участие в турнира на побратимените градове, който ще се състои през август. Тогава баскетболен клуб „Тони 7“ ще отпразнува своята 20-годишнина. Вече има потвърдени участия от различни градове в Европа, побратимени на Сливен.

 

„Искам да благодаря на Община Сливен и на кмета Стефан Радев. За нашата 20-годишна история, случващото се го оценявам като най-големия ангажимент. През годините винаги съм искал да оставим нещо такова зад гърба си и благодарение на господин Радев и ръководството на Община Сливен успяхме. Благодаря!“, каза треньорът на българския клуб Ивайло Христов.

 

В края на срещата двете страни си размениха подаръци. Кметът Радев получи специален подарък от своя колега във Воронеж, както и тениска с гербовете на Воронеж и Сливен.

 

Приятелството между Воронеж и Сливен датира от 1995 година. Освен официални делегации за празниците на градовете, през тези 25 години побратимени отношения е имало обмен на музикални, хорови състави, изложби на художници, театрални представления, участия на детски колективи във фестивали. Това обаче е първото спортно събитие, което среща младежи от Воронеж и Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев