ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ ПО ИЗГРАЖДАНЕ И НАДГРАЖДАНЕ НА СПОРТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В СЛИВЕН

...
21.02.2020 / 11:16

Община Сливен продължава да изгражда и обновява спортната база в общината. Това заяви пред журналисти кметът Стефан Радев. По думите му вече е приключил цялостният ремонт на спортна зала „Асеновец“.

„Там в момента тече приемане на обекта. Изчаква се комплексния доклад на строителния контрол така че да можем да въведем обекта в експлоатация“, каза кметът.

Ремонтът на залата започна на 22 април миналата година, като не е обновявана от построяването й през 1971 година. Средствата са осигурени от българското правителство.

Стефан Радев отчете също, че е на приключване и първият етап от ремонта на 25-метровия басейн в 12-о ОУ „Елисавета Багряна“.

„Казвам първи етап, защото бяха планирани дейности, които да позволят пускането му в експлоатация. Има нова канализация, нова вентилационна система, нови филтри за водата, окачен таван, нови санитарни помещения. Най-вероятно във времето ще се планират и следващи етапи за обновяване на цялостния вид на съоръжението. Но така вече то може да бъде пуснато в експлоатация и да се използва от гражданите на Сливен. Надявам се и повече деца да проявяват интерес към плуването“, посочи Радев.

Във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, през 2018 година Община Сливен пое управлението и обновяването на спортното съоръжение. Ремонтът се реализира изцяло с общинско финансиране. Плувното съоръжение е построено през 1995 година, като последно е ремонтирано през 2014-а от частен инвеститор.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев