ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

...
18.11.2019 / 19:15

От началото на годината досега всички пътища от републиканската мрежа в Сливенска област са с освежена хоризонтална маркировка, с изключение на пътя Стара река-Бяла-Сливен и пътя край котленското с.Кипилово. За главен път || - 53 в участъка Сливен – Ямбол са предвидени средства, но маркировката ще бъде поставена след приключване на извършвания ремонт. Това съобщи инж. Валя Модева от Областното пътно управление в Сливен на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Заседанието се проведе под председателството на зам.областния управител Камен Костов.

 

От ОПУ извършват подмяна или слагат нови пътни знаци на местата на унищожените в най-натоварените участъци. Средства за пълна подмяна засега не са осигурени, тъй като обявената обществена поръчка се обжалва по съдебен ред. От община Сливен информираха, че възстановяването на хоризонталната маркировка е приключило. По булевардите в града, където предстоят ремонти, са освежени пешеходните пътеки, а на „Бургаско шосе” е изградена повдигната пътека за ограничаване на скоростта. В община Нова Загора са подменени 119 пътни знака на общинските и 30 знака – на републиканските пътища, които минават през града. 55 пешеходни пътеки са опреснени. Състоянието на маркировката и сигнализацията в общинския център е много добро. 61 на сто от пътищата на територията на община са в добро състояние, незадоволително е на 39 на сто от тях. В община Котел основно са възстановени пешеходните пътеки. Хоризонтална маркировка в града ще бъде направена след края на уличните ремонти. В Котел и с.Тича са поставени няколко пътни огледала.

 

Началникът на сектор „Пътна полиция” гл.инспектор Илиян Николов информира, че от 1 януари до 31 октомври т.г. са регистрирани 526 ПТП при 643 за м.г. Тежките произшествия са 103 /92 – за същия период на м.г./, със 131 ранени /108 – м.г./, 14 загинали /21 – м.г./. Най-вероятната причина при повечето от катастрофите е по вина на водачите, като 164 произшествия с 49 ранени са причинени заради движение с несъобразена скорост. За намаляване на травматизма от ОД на МВР – Сливен провеждат ежемесечни специализирани операции, включително и по т.нар. широкообхватен контрол. Във връзка с регистрираните произшествия, предизвикани от безконтролно пуснати животни в района на Котел и планинската част на община Сливен, членовете на комисията решиха със съдействието на общинските администраци и останалите институции, ангажирани с безопасността на движението, да бъде сезирана ОД „Безопасност на храните” за предприемане на спешни мерки.

 

В състава на Областната комисия бяха включени представители на Окръжната прокуратура и на РС ПБЗН – Сливен по препоръка на ДА „Безопасност на движението”.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев