КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

...
17.11.2019 / 19:38

На 16 ноември Сливен бе един от 18-те града, които се включиха в седмата нощ на театрите в България. Инициативата през 2019 година се случва едновременно в 11 европейски държави. Тази година посланието е "Ти променяш играта. Играта променя теб". Нощ на театрите е едно специално време и пространство, което излиза извън стандартните рамки, прекрачва своите собствени правила и въвлича нови почитатели и зрители. Градовете се превръщат в "сцени" и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.

 

Държавният куклен театър - Сливен участва в НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ с представлението ГРОЗНОТО ПАТЕ, по Ханс Кристиян Андерсен. Драматизация: Здрава Каменова, Режисьор: Ивет Лазарова – Торосян, Сценография: Наталия Гочева, Музика: Михаил Шишков – син. Участват артистите Цветелина Николова, Христо П. Иванов, Силвана Петрова.

 

С това представление, в навечерието на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември - театърът се присъедини и към инициативата на фондация "Нашите недоносени деца" и отделението по неонатология към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен.

 

Посланието на спектакъла ГРОЗНОТО ПАТЕ е "Различен не означава грозен, а някой когото да опознаеш и откриеш богатството на душата му!". Именно това е и посланието на родителите от Фондацията. Недоносените дечица се раждат различни от останалите, но имат целия потенциал на света да пораснат здрави и прекрасни деца!

 

Поради технически ремонт в салона на ДКТ-Сливен, представлението се игра в камерната зала на ДТ „Стефан Киров“. Театърът тази вечер беше осветен с лилава светлина – символ на Деня на недоносените деца.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев