ОДМВР, БЧК И РЗИ В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВАТ СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ - 17 НОЕМВРИ

...
17.11.2019 / 18:15

Областната дирекция на МВР, Българският червен кръст и Регионалната здравна инспекция в град Сливен отбелязаха днес Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия със съвместна акция в района на едно от най-натоварените кръстовища в град Сливен между булевардите „Бр.Миладинови” и „Хаджи Димитър”. В рамките на 1 час, от 11,00 до 12,00 часа, вниманието на водачите беше насочено към необходимостта от толерантност на пътя и важността да се спазват правилата за движение. Раздадени бяха брошури за безопасно поведение. Представители на РЗИ подаряваха предметни награди на всички, които използват обезопасителните системи за деца в автомобилите. Водачите получиха и информационни листовки за Националните кампании “Зима” и “Подкрепа за донорството и трансплатациите”.

От началото на годината до 10 ноември в област Сливен са станали 98 тежки пътни инцидента с 24 жертви и 114 ранени. По общини статистиката изглежда така:

 

убити ранени

Сливен 16 51

Нова Загора 6 46

Котел 1 11

Твърдица 1 6

Най-голям брой ПТП са настъпили по вина на водачите на МПС. Основната причина е несъобразената скорост с пътните условия, като вследствие на това има най-висок брой убити. Другите най-чести причини са употреба на алкохол от водачи на МПС и отневането на предимство.

Най- опасните места са пътния уличен участък. Най-опасните булеварди и улици в град Сливен са “Банско шосе” и “Цар Симеон”.

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя в месеца. На 17 ноември за поредна година отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им. Напомняме, че резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушенията и арогантността на пътя е фатален, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и съдби.

Спазването на правилата за движение не е досадно задължение – то спасява живот.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев