КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН, СЪВЕТНИЦИТЕ И КМЕТОВЕТЕ НА КМЕТСТВА СЕ ЗАКЛЕХА

...
11.11.2019 / 14:45

Кметът на община Сливен Стефан Радев, общинските съветници и кметовете на кметства получиха удостоверенията си от председателя на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова и положиха клетва. Официалното им встъпване в длъжност стана на 11 ноември, на първото заседание на новоизбрания общински съвет, свикано със заповед на областния управител Чавдар Божурски.

 

„Очаквам през следващите години заедно да продължим позитивните промени в града и общината и да работим за нови перспективи. Да намерим равновесие между условията за живот на хората – между центъра и крайния квартал, между града и селата. Да променим говоренето в обществото. Най-ефективният способ за това е личният пример на уважение към опонента и размяната на идеи”, каза в обръщението си към встъпилите в длъжност Чавдар Божурски. Той допълни, че днес всяко едно ниво на управление е в дълг към образоването на децата и че трябва да бъдат върнати и задържани в училище тези от тях, които са останали извън образованието. „Грамотното дете има шанс. Защото не само родителите и близките могат да бъдат наставници. Наставници са и хубавите книги. От една такава книга днес децата по цял свят научават следното: „Ние сме силни толкова, колкото сме единни, и слаби толкова, колкото сме разединени”. От тази трибуна пожелавам: Нека бъдем много силни!”, заяви областният управител.

 

Кметът на общината Стефан Радев, който започва втория си пореден мандат, приветства колегите си. В поздравлението си той подчерта, че те трябва да бъдат пример за далновидност, честност, почтеност, за спазване на дадената дума. „Вярвам, че, обединени заедно, ще продължим да правим Сливен по-добро място за живот. Когато гражданите те подкрепят по пътя към промяната, тогава имаш повече енергия да продължаваш напред. Искам Сливен да се развива динамично, общината да е сред водещите в страната. Сливен да е град, в който повече хора искат да се завръщат, да живеят и работят”, каза кметът и подчерта, че няма да прави компромиси с доверието на избирателите.

 

Съгласно изискванията на ЗМСМА, областният управител предостави ръководството на заседанието на най-възрастния от избраните съветници – Дора Ескидарова. Тя отправи послание към членовете на новия местен парламент. С тайно гласуване те избраха председателя на общинския съвет – Димитър Митев, който заемаше поста и в предходния мандат. При тайния вот Митев спечели подкрепата на 31 души срещу предложения за председателското място Деян Дечев, за когото гласуваха 10 съветници. Общинският съвет избра и комисия, която да изработи правилника за дейността му.

 

След тържественото заседание във фоайето на общината символите на властта бяха предадени на кмета Стефан Радев.

 

В общинския съвет 17 са представителите на ГЕРБ, 10 – на БСП за България, по двама – на БСДП, „Възраждане”, ДПС, „Нова алтернатива”, БАСТА и СДС, по един – движение „Заедно за промяна” и ХДП на България.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев