ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КООРДИНАЦИОННА ГРУПА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

...
02.11.2019 / 20:34

Първото заседание на групата

Областната координационна група за учене през целия живот бе сформирана със заповед на областния управител Чавдар Божурски. В нея членуват представители на РУО, общините, дирекция “Бюро по труда” – Сливен, работодателски организации и синдикати, учебни заведения, в които се обучават възрастни, в това число факултетът и колежът към ТУ – София и филиала на МУ – Варна в Сливен, Регионална библиотека – Сливен, читалища, неправителствени организации. Председател а групата е зам.областният управител Димитринка Петкова, под чието ръководство се проведе първото й заседание. В него участва част от екипа на националния координатор за учене на възрастни Валентина Дейкова. Тя проследи изпълнението на целите, заложени в Националната стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г.

 

По време на дискусията бяха очертани предизвикателствата, които стоят пред заинтересованите страни в Сливенска област: работата с уязвимите групи, мотивиране на работодателските организации за повишаване привлекателността на професионалното образование и обучение за възрастни, ролята на културните институции като средища за успешно неформално обучение и др. На заседанието беше приет Правилник за дейността на Областната координационна група за учене през целия живот.

 

В края на срещата бяха представени съдържателните и функционални възможности на EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа, актуалния тримесечен фокус: обучение на възрастни на работното място.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев