ИНФОРМАЦИЯ ЗА БАЛОТАЖА

...
02.11.2019 / 19:24

Към 19 часа на 2 ноември всички секции в Сливенска област, където ще се гласува на балотаж, са заредени с изборни книжа и материали. Изборните помещения са предадени за охрана на органите на реда.

 

Избирателите в община Сливен могат да упражнят вота си на втория тур за избор на кмет на общината в 187 секции. В общо 13 от тях ще се гласува и за кметове на 7 села.

 

В община Твърдица секциите са 19. В четирите секции в град Шивачево и в 2-те в село Сборище ще се гласува и за кмет на кметство.

 

Втори тур за избор на кмет на кметство ще има в котленските села Ябланово, където секциите са 4, и в Жеравна, където секцията е една.

 

В новозагорското село Еленово ще гласуват в една секция за избор на кмет на селото.

 

През последното денонощие в община Сливен са починали четирима души и броят на избирателите е променен на 102 624 души.

 

116 926 са избирателите в населените места и общините в Сливенска област, където ще се произведе втори тур на изборите за кмет на община и кмет на кметство, съобщиха от областната администрация. От тях 102 628 са избирателите в община Сливен и 11 081 – в община Твърдица, които имат право да отидат отново до урните за избор на общински кмет. Част от тях ще избират и кмет на 7 населени места в община Сливен и на 2 – в община Твърдица.

 

В община Котел ще има балотажи за кмет на кметство в село Жеравна и село Ябланово, общият брой на гласоподавателите е 2 851. В община Нова Загора единствено в село Еленово ще има втори тур. Там избирателите по списък са 366 души.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев