ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ПРОВЕДОХА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

...
25.10.2019 / 15:58

Тържествено заседание послучай празника на Сливен Димитровден проведе общинският съвет на 25 октомври в зала „Сливен“. 54-тото заседание бе последното за този мандат след проведени над 1400 заседания на постоянните общински комисии и взети над 1700 решения, обяви председателят Димитър Митев. 41-те съветника през изтеклия мандат бяха представители на 10 партии и коалиции.

 

„Предците, историята, природата са били изключително щедри към нас, днешните граждани на Сливен. Това е нашето богатство. Равносметката изисква да отбележим и още нещо: позитивните промени, които настъпиха в облика на Сливен с общите усилия на ръководството на общината, на общинския съвет, на гражданите“, заяви областният управител Чавдар Божурски в приветствие към съветниците и гостите. „Днес трябва да забравим предизборната риторика и да признаем, че всеки от присъстващите в тази зала, според собствените си сили и възможности, направи необходимото, за да е в служба на обществения интерес“, каза още Божурски. Той отправи пожелания за здраве и благополучие и благодари на носителите на тазгодишните общински награди и отличия за труда, таланта и вдъхновението им в името на Сливен.

 

Гости на празничното заседание бяха Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Таско Ерменков, Кольо Милев, Петър Петров, зам.областният управител Димитринка Петкова, гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов, ръководители на държавни и общински структури, много граждани. „Днес показваме един достоен пример – как трябва да празнуваме заедно. Защото да се грижиш за семейството е похвално, още по-похвално е да си грижиш за обществото, а най-вече – за държавата. Да, имало е противоречия. Но е казано: Който сее щедро, щедро ще пожъне“, с тези думи дядо Владика се обърна към залата и даде напътствия. Емоционални поздравления поднесоха министър Танева, временно изпълняващия длъжността на кмет Румен Иванов, депутатът Петър Петров от името на сливенските народни представители. Общинският съветник Соня Келеведжиева отправи обръщение от името на колегите си към съветниците, които ще работят през следващия мандат.

 

На заседанието бяха връчени отличията на носителите на званието „Почетен гражданин на Сливен и общината“. Това са историкът проф. д-р и.н. Иван Русев, дългогодишният председател на Окръжния съд – Сливен Къню Жеков, златната европейска медалистка по тласкане на гюле Радослава Мавродиева, златният европейски медалист по вдигане на тежести Божидар Андреев. Почетна значка получиха представители на ОД на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, лекари и здравни специалисти от лечебните заведения в града.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев