НА ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ПОЧЕТНИТЕ ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН

...
25.10.2019 / 15:15

В зала „Сливен“ днес се състоя тържествената сесия на Общинския съвет в Сливен. В словото си председателят Димитър Митев благодари на колегите си общински съветници за прецизната работа и добрия диалог през изминалите четири години. Митев използва случая да благодари и на ръководството на община Сливен за ползотворното взаимодействие, за добре мотивираните и законосъобразни предложения, които е внасяло за разглеждане. Той допълни, че през периода местният парламент е приел над 1700 решения, а постоянните комисии са провели над 1400 заседания.

 

„Нашата работа се ръководеше от уважението един към друг, което е висш пилотаж в политиката. Общинските съветници в този мандат могат да служат за пример на много национални политически лидери от различните цветове в политическия спектър“, заяви в заключение председателят Митев.

 

От трибуната в залата приветствие отправи и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов. Той изрази убедеността си, че градът на поетите, на просветителите, на предприемачите, на индустриалците и на стоте войводи ще продължи да отстоява порива на вятъра и превратностите на времето.

 

„Нека в навечерието на празника на Сливен – Димитровден, се обърнем към славното минало и богатата ни история, които да ни водят в настоящите ни дела за по-доброто бъдеще на нашите деца. Нека се опитаме да бъдем мъдри, смирени, диалогични и упорито да продължаваме да работим в името на общата ни кауза, наречена Сливен“, заяви Румен Иванов.

 

Празнични слова отправиха и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народният представител Петър Петров и областният управител Чавдар Божурски.

 

Със званието „Почетен гражданин на Сливен“ бяха удостоени европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева, проф. Иван Русев, който е носител и на наградата на Община Сливен „Д-р Иван Селимински“ за 1999 г., съдия Къню Жеков и европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев.

 

Почетният знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин им връчи Румен Иванов.

 

Традиционното послание към общинските съветници през мандат 2019-2023 отправи председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Соня Келеведжиева.

 

Сред официалните гости на тържественото заседание бяха още народните представители Мария Белова, Таско Ерменков, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на община Сливен Валя Радева, ръководители на областни регионални структури, директори на дирекции, началници на отдели, кметове на населени места и граждани.

 

Със значка бяха отличени и 42 граждани на Сливен - лекари, медицински сестри, служители на реда и пожарната безопасност, за проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг и прояви в полза на общността.

 

В прикачения файл са описани имената на гражданите, удостоени със значка.

Още снимки от новината

...
...

 

Прикачени файлове към новината

... [193KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев