БЛИЗО 1 МЛН.ЛЕВА ВЛОЖИ ОБЩИНА СЛИВЕН В СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

...
19.09.2019 / 17:07

Център за видеонаблюдение бе открит в сградата на общината в Сливен. Той е сред най-модерните в страната. В него ще постъпва информация в реално време от поставените видеокамери на територията на града. Новата придобивка бе открита на 19 септември от кмета Стефан Радев. Гост на събитието бе зам.областният управител Камен Костов.

 

Създаването на системата за видеонаблюдение започна поетапно през 2008 г. С новия център, допълнително закупените високотехнологични видеокамери и два нови автомобила за дружество „Общинска охрана и СОТ“ вложенията в сферата на сигурността в общината достигат 1 млн.лева. Кметът Радев подчерта, че приоритет е наблюдението в района на училищата, детските градини, парковете, най-посещаваните обществени места и районите със засилен трафик. Желанието на местната власт е да разшири обхвата във вилните зони на града, както и в малките населени места.

 

Модерните камери ще са от голяма полза за дейността на полицията, тъй като могат да дават информация за мястото, участниците, номерата на автомобилите при пътно произшествие или други данни за предотвратяване на хулигански и вандалски прояви срещу публичната собственост. Очакванията са, че системата ще изпълнява и надеждна превантивна цел. От общината увериха, че получаваната информация ще се използва според указания от закона начин, при гарантиране правата на гражданите.

 

Гости на откриването бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, директорът на ОД на МВР – Сливен ст.комисар Димитър Величков, управителят на „Общинска охрана и СОТ“ Петко Чолаков.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев