СЛИВЕН ЧЕСТВА СЪЕДИНЕНИЕТО

...
07.09.2019 / 10:11

С тържествена церемония с военни почести, поднасяне на венци и цветя и празнични илюминации Сливен отбеляза Деня на Съединението. Ритуалът се състоя на 6 септември от 20 часа на централния площад „Хаджи Димитър”. Гост на празника бе областният управител Чавдар Божурски.

 

„Съединението ни дава много важен урок и той е, че когато сме отдадени на кауза, когато сме единни, когато мечтаем дръзко и действаме смело и отговорно, можем да постигнем всичко. Да живее България!”, заяви в приветствието си към сливенци кметът Стефан Радев. Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий отслужи молитва за здраве и добруване на българския народ. Церемонията завърши с пищна празнична заря.

 

Гости на събитието бяха още народният представител Кольо Милев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, началникът на РУО Милена Чолакова, общински съветници. Поздравителен адрес и цветя бяха изпратени от земеделския министър Десислава Танева, цветя бяха поднесени и от името на евродепутата Асим Адемов и народния представител Мария Белова.

 

Тържествената церемония за 134-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия бе организирана от община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с командир полк.Любомир Вачев.

 

Шести септември влиза в календара на националните празници в България през 1998 година, с решение на Народното събрание.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев