ЗАПОЧВА "ЗЛАТНА ПРАСКОВА" 2019

...
22.07.2019 / 09:52

За 18-и пореден път село Гавраилово ще бъде домакин на „Златна праскова“. В него ще се включат производители на праскови от цялата страна.

 

На 23 юли 2019 г. ще бъде организирана изложба на творци от с. Гавраилово. Официалното откриване ще се състои на 25 юли от 10 часа. Празникът ще бъде наситен с богата фолклорна програма, включваща детско музикално и танцово изкуство, както и конкурсите Мини Мис и Мини Мистър, най-бързо ядене на праскови, правене на компот от праскови, най-бърза и качествена заготовка на праскови, конкурс за обреден хляб и др.

 

Събитието е форма на сътрудничество между традиционните производители и се очертава като двигател на инициативи за развитие на местната общност. И тази година в него ще се включат производители на праскови от цялата страна. На провеждания технически семинар, организиран от кметство Гавраилово и Института по овощарство, ще се изнасят лекции относно агротехническите мероприятия при създаване на прасковени насаждения, подпомагане на производителите на праскови от програмите финансирани от ЕС, както и новостите по ОП „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, представят се най-новите препарати за растителна защита, изложба и дегустация на праскови, демонстрации на земеделска техника, прикачен инвентар и системи за капково напояване. В семинара за поредна година ще се включат лектори от Института по овощарство в Пловдив и Национална служба за съвети в земеделието.

 

Организатори са Министерството на земеделието, храните и горите, кметство, читалище „Слънце – 1928“ с. Гавраилово, община Сливен, Институт по овощарство – Пловдив, Организацията за производители на праскови „Българска праскова“ ООД. Празникът се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев